Inclusief BTW
Made to reduce, reuse and recycle
Gratis verzending vanaf €150,- (uitsluitend bij verkoop).

Wasvoorschriften

Polycarbonaat

WASVOORSCHRIFTEN

Paulys polycarbonaat is een volledig systeem en een van de belangrijkste onderdelen is wassen zodat ze jarenlang hergebruikt kunnen worden. De wijze van reiniging en drogen van kunststof glazen is erg belangrijk. Houdt onderstaande adviezen aan voor langdurig gebruik van de kunststof glazen.

 

Reinigen na afloop:

Wij kunnen alle glazen reinigen na afloop van elke gelegenheid waar kunststof glazen zijn gebruikt.

Reinigen op locatie:

Wij verhuren mobiele wasoplossingen die alleen gebruikt worden voor reinigen van kunststof producten. Dit is uitermate geschikt voor diverse evenementen. 

Vaatwasmiddel:

Voor een optimaal resultaat adviseren wij u om gebruik te maken van het Paulys polycarbonaat vaatwasmiddel Green’R. Het vaatwasmiddel is een milieuvriendelijk middel en is biologisch afbreekbaar met het EU ECOLABEL. Het product bevat geen fosfaten, EDTA en is chloorvrij. het vaatwasmiddel is zeer geconsenteerd, het belangrijk dat u de dosering van de industriële vaatwasser controleert. 

Industriële vaatwassers:

De herbruikbare glazen die Paulys levert zijn geschikt voor industriële reiniging en kunnen ook gespoeld worden in een reguliere was/spoelbakken. Bij het spoelen in een wasbak kan het kunststof beschadigen door de borstels. Standaard horeca vaatwassers en onze mobiele wasstraten zullen de kunststof glazen reinigen maar niet goed drogen. Dit komt doordat kunststof warmte slecht absorbeert en niet snel kan opdrogen. Hiervoor zijn speciale droogtechnieken ontwikkeld die toegepast kunnen worden in grotere installaties. Daarnaast dient er rekening te worden gehouden bij het langdurig wassen boven 82 graden is er kans op schade aan de kunststoffen.

De vaatwastabletten van huishoudelijke vaatwasser zijn te agressief voor kunststof glazen. Deze tasten de kunststoffen aan, dit zal zichtbaar worden na meerdere malen gebruik. Voor het droogproces van huishoudelijke vaatwassers geldt hetzelfde als industriële vaatwassers. Daarnaast is er ook eerder kans op kalkvorming.

Om schade aan de glazen te voorkomen raden we het volgende aan:

  Was de glazen zo spoedig mogelijk af na gebruik.

  Voor koffie, chocolademelk en thee raden we aan een gekleurd glas of kopje te gebruiken.

  Was de glazen niet op temperaturen hoger dan 82 graden Celsius.

  Bewaar de glazen niet in hoge temperaturen en hoge luchtvochtigheid (vaatwasser).

  Gebruik geen wasmiddel wat aluminum- of metaalbescherming bevat.

  Gebruik de glazen niet voor dranken die op basis van anijs of esters (kruidenthee) zijn.